DELA
Foto: Jonas Edsvik

Sjökvarteret söker ny vd igen

Julia Nyman hann inte ens jobba ett år som vd för Sjökvarteret förrän tjänsten nu utlyses igen.Orsaken till att Nyman slutar är att hon erbjudits ett annat arbete.

Vd-befattningen på Sjökvarteret omfattar 60 procent av en heltidstjänst och det har Julia Nyman lyckats balansera med jobb på Eckerö post- och tullhus som vikarierande intendent.

– Men sen frågade de om jag ville jobba mer på post-och tullhuset. Jag har funderat med Sjökvarterets styrelse om jag skulle få det att fungera, men vi kom fram till att det är bättre att rekrytera någon som kan vara här mera.

I början av året intervjuade Nya Åland Julia Nyman som då arbetat tio månader på posten. Samma vecka som intervjun publicerades konstituerade sig den delvis förnyade styrelsen och valde Titte Törnroth till ny ordförande. Tidigare i december, när stadsstyrelsen behandlade Sjökvarterets anhållan om verksamhetsbidrag slutade det med att Sjökvarteret fick 10 000 euro mer än man begärt av Mariehamns stad.

”Jag har aldrig varit med om någonting sådant förut. Vi ska göra det bästa av pengarna”, sade Nyman då i intervjun.

Sjökvarteret har i många år anhållit om – och fått – 30 000 euro i bidrag av staden. Den här gången fick man alltså 40 000 euro. Omsättningen för stiftelsen ligger på omkring 80 000 euro per år.

Arbetsbeskrivningen för vd-tjänsten beskrev Nyman som bred. Det är allt från att söka pengar för att finansiera verksamheten till att sköta ekonomi och administration, ta hand om byggnaderna, måla väggar, rensa ogräs och annat praktiskt arbete. Dessutom hör det även till vd:s bord att tänka framåt.

Hur har tiden som vd varit?

– Jag har trivts jättebra. För mig känns det ganska trist att lämna alla aktörerna här nu när jag precis lärt mig allt. Det är lite bitterljuvt med tanke på det. Det känns som jag nog skulle kunna göra ganska mycket mer för Sjökvarteret.