DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>VARFÖR? Det finns flera teorier om varför Paf styrelse beslöt att avskeda vd:n Anders Ingves.

Mera pengar=mindre ansvar?

Var skar det sig mellan Pafs sparkade vd Anders Ingves och styrelsen som utsetts av ägaren lanskapsregeringen?

Det har Nya Åland försökt få svar på.
I fredags kontaktade Nya Åland många samhällsaktiva personer för att få något slags klarhet i vad som kan ha lett till att Anders Ingves dagen före tvingades lämna vd-posten.

En allmän uppfattning är att det antagligen är flera faktorer som samverkar, och att det till stor del handlar om ledarskap.

Styrelsen kan ha upplevt att den är i underläge gentemot vd. Styrelsen har länge legat lågt utåt men beslutet att avskeda vd:n har säkert föregåtts av långa diskussioner i det slutna rummet.

Handlar det om någon konflikt mellan att växa på utmanande och kostsamma marknader eller att hålla sig på en tryggare bana? Flera bedömare tror att det kan vara så, och att de som förespråkar tuffare satsningar för att kamma hem mera pengar till landskapet tack vare fler spelare har motarbetats av den falang som vill ha ett måttfullare spel som bättre motsvarar det spelansvar som Paf har.

– Man kan nog säga att mera pengar innebär mindre ansvar, säger en av dem som Nya Åland pratat med.

Läs mer i måndagens Nya Åland!