DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>OLIKA NAMN Katrin Sjögren leder regeringförhandlingarna där nästa utmaning är att komma överens om ministerposterna.

Sjögrens målsättning: Ministrar innan helgen

Målet är att presentera ministrarna den här veckan.
Efter en lugn helg är förhandlingarna om den nya landskapsregeringen i full gång igen. Enligt regeringsbildaren Katrin Sjögren (Lib) är målet att presentera den nya landskapsregeringen den här veckan. Hur portföljerna ska fördelas diskuterades under eftermiddagen.

– Det är en jätteviktig del i hela pusslet som vi diskuterar som bäst. Målsättningen är att få pusselbitarna på plats så fort som möjligt. Sen är det många viljor och funderingar som ska sjunka, säger Sjögren och avböjer från ge flera kommentarer med hänvisning till de pågående förhandlingarna.

Dessutom har man tillsatt flera arbetsgrupper som ska ta fram ett gemensamt regeringsprogram.

Vad vill Liberalerna ha?

– Det är en förhandlingsfråga eftersom vi inte har egen majoritet.

Hur många ministerposter den kommande landskapsregeringen ska ha och hur de ska fördelas mellan partierna är ännu inte klart.

Enligt Sjögren bollar förhandlarna mellan flera olika alternativ.

– Det finns många duktiga och ambitiösa människor som kan leverera.

I morgon har Liberalernas, Moderat Samlings och Socialdemokraternas invalda lagtingsledamöter ett internt seminarium om landskapets ekonomi i finansavdelningens regi. Tanken med det gemensamma seminariet är att alla ska ha samma bild av hur landskapets ekonomi ser ut.