DELA
Foto: Titte Törnroth-Sarkkinen

(S)-profil längst ner på debattlista

Igge Holmberg (S) är en färgstark debattör – men inte i lagtinget. Där hamnar han längst ner på listan över hur många inlägg och repliker ledamöterna gjort, visar Nyans granskning.

Nya Åland har sett på hur flitiga ledamöterna varit i debatterna i plenisalen under 8.1.2014– 23.1.2015. Sammanlagt blev det drygt 4 600 inlägg i debatten.

Listan kröns av fem oppositionspolitiker. Av dem stod liberalernas gruppordförande Mats Perämaa för den största andelen. Marginalen till tvåan Anders Eriksson (ÅF) är endast två inlägg i debatten.

– Jag tar mitt uppdrag på allvar. En viktig del av mitt uppdrag är givetvis att föra fram sin åsikt och debattera. Det känns bra och rätt att det syns i statistiken, säger Perämaa.

Minst aktiv var Igge Holmberg (S).

– Lägg av! Det var ju inte bra. Å andra tycker jag att det jag har sagt är saker jag har stått för. Det förvånar mig att jag är sist, säger Holmberg.

I granskningen kontrollerade vi också vilka ministrar som är aktivast i debatten.

Enligt antalet anföranden och repliker är infrastrukturminister Veronica Thörnroos (C) den minister som deltagit mest i debatten. Ministrarna från Moderaterna deltar minst i debatten.

Läs mer i måndagens Nya Åland.