DELA
Foto: Jonas Edsvik

Radiochef sparkas med omedelbar verkan

Ålands radios tekniska chef Mikael Ahlgren får sparken. I samband med avskedet erbjuds han en ekonomisk kompensation på en okänd summa.
I torsdags hölls ett möte där den tekniska chefens fortsatta anställning diskuterades. Mötet föranleddes av ett styrelsebeslut från veckan innan, där en arbetsgrupp tilldelats uppdraget att ha en diskussion med honom.

– Då bestämdes att något skulle göras och att ett hörande med honom skulle hållas, säger styrelseordförande Mia Hanström.

Arbetsgruppen, bestående av Mia Hanström, en styrelseledamot och vd för Ålands radio och tv, fick uppgiften att hantera frågan och hålla ett möte med den tekniska chefen.

– Arbetstagaren hade rätt att ha ombud med sig men vid det här tillfället hade han inte med sig något, säger hon.

Vid mötet presenterade arbetsgruppen för- och emot-argument, för att därefter ge den tekniska chefen möjlighet att ge sin syn på saken.

– Arbetstagaren fick berätta hur han ser på det, vilket arbetsgivaren lyssnar till. Därefter går arbetsgivaren iväg och diskuterar vilken åtgärd som blir bäst, säger Mia Hanström.

De vidare åtgärderna handlade om att ge arbetstagaren en varning, säga upp personen eller bara att ha den diskussionen med honom, förklarar Mia Hanström.

Den åtgärd som beslutades om vid torsdagens möte är att chefen får sparken med omedelbar verkan.

– Man beslutade att gå skilda vägar, säger Mia Hanström.

Läs mer i tisdagens Nya Åland!