DELA
Foto: Joakim Holmström

Ålands radios samarbetsförhandlingar klara – vd har sagt upp sig

En medarbetare vid Ålands radio lämnar bolaget på frivillig basis och två överförs frivilligt till deltidsarrangemang, det är resultatet av Ålands radio och tv:s samarbetsförhandlingar, berättar bolaget i ett pressmeddelande.

Styrelsen hade möte i går kväll.
Bolaget ser också över vikarieanvändningen och ser en potentiell besparing även där.

– Med dessa åtgärder har styrelsen kunnat anta en budget för år 2022 som är i balans, säger styrelseordförande Magnus Lundberg. Vi är mycket nöjda över att ha kommit fram till frivilliga arrangemang och lyckats undvika uppsägningar, fortsätter Lundberg i pressmeddelandet.

På samma styrelsemöte behandlades även det separata ärendet gällande Emil Erikssons avskedsansökan som vd.
– I och med att samarbetsförhandlingarna är avslutade och en balanserad budget finns antagen för år 2022 ser jag att detta är en bra tid både för bolaget och för mig personligen att gå vidare, kommenterar Emil Eriksson.

Under rekryteringsprocessen kommer Magnus Lundberg fungera som arbetande styrelseordförande med ansvar för vd:s arbetsuppgifter från den 1 december.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp