DELA
Foto: Johan OrreNYA PENGAR. Om ekonomiutskottet så bestämmer kommer från år 2016 den åländska vindkraften att få ett stöd på 76 miljoner euro fördelat på tolv år.

Positivt om vindkraftstöd

Representanter för landskapsregeringen träffade på fredagen Ålandsminister Anne Berner och representanter för arbets- och näringsministeriet för att diskutera rikets deltagande i det åländska stödsystemet för vindkraft. Landskapsregeringen konstaterar att förhandlingarna fördes i en konstruktiv anda och det slogs fast att det inte finns några oöverkomliga hinder för finna en positiv lösning, skriver man i ett pressmeddelande.

Beskedet från dagens förhandlingar var att det tidigare beslutet från den 18 november i det finanspolitiska ministerutskottet hävs. Ett nytt beslut kommer att fattas i januari efter en fortsatt dialog mellan rikets regering och landskapsregeringen.

– Det var ett bra möte där den politiska viljan från regeringen var mycket tydlig. Det finns därför goda förhoppningar om att vi ska kunna nå våra mål, säger vice lantrådet Camilla Gunell.