DELA

Polisvarning vid Gnisten

Parkera inte bilar vid pulkbacken Gnisten i Mariehamn så att vägen blockeras för utryckningfordon. Den uppmaningen går polisen ut med.

– Vägen som går förbi pulkabacken leder till Gränsbevakningsstation och är en utryckningsväg, skriver polisen i ett pressmeddelande.
– Gränsbevakare har en skyldighet att ingripa i diverse brådskande alarmuppdrag som hör till deras befogenheter och det kan finnas behov för deras utryckningsfordon att komma iväg från stationen snabbt och obehindrat.
Den som parkerar så att trafiken störs kan få parkeringsböter.
Fartkontroll vid skola
På allmänhetens begäran har polisen övervakat trafiken på Västra Ytternäsvägen vid skolan där 30 är högsta tillåtna hastighet. Ingen åkte fast men polisen uppmanar trafikanter att vara extra försiktiga nära skolor.
– Barn i trafiken har snabba rörelser och inte nödvändigtvis förmåga att uppskatta hastigheter och avstånd. Dessutom är barn mindre i storlek och kan därför vara svårare att upptäcka i tid när man kör.

Tre ordningsböter delades ut, till en förare som körde med mobiltelelefonen i handen och två förare som körde aningen för fort. (pd)