DELA
Foto: Stefan Öhberg

Polisen om sitt arbete den gångna veckan

I ett pressmeddelande sammanfattar Polisen Åland den senaste veckans händelser, resulterande i delgivna böter, registrerade brottsanmälningar och gripande av en efterlyst person.

Tre fortkörare – två i Jomala, en i Mariehamn – haffades för hastighetsöverträdelser och bötfälldes.

I Mariehamn underlät dessutom en fordonsförare att väja för ett polisfordon som en korsning där högerregel gällde. Även där blev det böter för föraren.

Vidare påträffades i Mariehamn ett obesiktat fordon i trafik. Registerskyltarna avlägsnades och föraren delgavs böter för trafikförseelse. Även i i Jomala påträffades under veckan två obesiktade fordon i trafik, med samma följd för förarna.

Ävenså togs en rattfyllerist på bar gärning (en brottsanmälan gällande misstänkt rattfylleri registrerades) och en fordonsförare ertappades med att bryta mot stopp-plikten, vilket renderade hen böter.

Bråk och utlänningsförseelser

Två bostadsbråk kontrollerades också. I det ena fallet hade bråkstakarna avlägsnat sig när polisen kom till platsen, i det andra fallet konstaterades ena parten ha misshandlat den andra och polisen grep den misstänkte. En brottsanmälan registrerades och ärendet utreds vidare.

I ett fordon som stannats för kontroll påträffades vidare ett flertal ”utländska medborgare som inte kunde uppvisa sådana resedokument de är skyldiga att ha med sig vid vistelse i landet”. Polisen misstänker utlänningsförseelser och en brottsanmälan har registrerats. Ärendet utreds nu vidare.

Och slutligen påträffade i samband med övervakningsuppgifter en patrull en person som visade sig vara efterlyst. Personen greps och ”behövliga åtgärder vidtogs”, avslutar pressmeddelandet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp