DELA
Foto: Jonas Edsvik

Polisen uppmanar: Var försiktig med spriten

Polisen uppmanar helgfirande kroggäster att vara måttlig med alkoholen. Under lördagsnatten hanterades två fall av fylleri och störande beteende. Under kvällen inkom en anmälan om en person som störde gäster vid ett utskänkningsställe i stan. Den kraftigt berusade personen greps och fördes bort från platsen.

Vid krogstänging senare på natten greps ytterligare två personer, vid två olika tillfällen, efter mindre allvarliga slagsmål. Den ena hade under kort tid lyckats bli osams med tre olika personer och under det sista bråket hamnat i slagsmål. Den andre hade också varit inblandad i handgemäng och vägrade sedan lämna platsen, trots upprepade uppmaningar från polisen.

”Vad borde man lära sig av detta, kanske att dricka måttligt med alkohol, vara snälla med varann och om polisen befaller att man skall lämna platsen så gör man det, det är dessutom straffbart att inte åtlyda polismans befallning och kan resultera i både dyra böter samt övernattning i fyllecellen”, skriver polisen i ett pressmeddelande. (ck)