DELA
Foto: Joakim Holmström

Polisen kollade nykterhet, hastigheter, med mera

Polisen genomförde igår kväll blåskontroll på Sjukhusvägen i Mariehamn. 142 förare kontrollerades, varav en blåste 0.02 mg/l. Tre personer fick böter för att de inte använde bilbälte. Fler muntliga och en skriftlig anmärkning gavs för olika mindre förseelser.

Vid en hastighetskontroll på Lemlandsvägen i Mariehamn delgavs två förare ett ordningsbotsföreläggande och en förare ett bötesföreläggande.

Polisen påträffade vidare en mopedförare som hade monterat en lampa som kastade blått sken. Föraren fick en ordningsbot, då fordon inte får ha andra anordningar än sådana som kastar vitt eller gult sken framåt, orange åt sidorna och rött bakåt.

Polisen delade vidare ut en ordningsbot åt föraren till en bil vars senaste godkända besiktning var 2015. Polisen gjorde en kontrollanmälan samt såg till att bilens registerskyltar fördes till Fordonsmyndigheten.

En arbetare på en restaurang påträffade tre personer i färd med att stjäla pantflaskor ur ett låst utrymme. Personerna lade benen på ryggen och ett vittne till händelsen kunde se hur en person gömde en sopsäck på en annan fastighet. Polisen påträffade stöldgodset och förde det tillbaka till restaurangen. Personerna är inte ännu identifierade. Händelsen är rubricerad som stöld.