DELA

Polisanmäler efter ”flyktingbrev” på Kumlinge och Kökar

Ett nätverk bestående av personer som jobbar med ungdomar, med Kumlingebon Mia Hanström, i spetsen anmäler Stephan Toivonen för hets mot folkgrupp.

Det brev, där  Toivonen står som företrädare, som jobbar för folkomröstningar gällande flyktingmottagande har nu skickats ut till invånarna på Kumlinge och Kökar.

Såhär skriver nätverket som anmält i ett pressmeddelande:

”Nu polisanmäler vi Stephan Toivonen för hets mot folkgrupp och begär en utredning.

Hets mot folkgrupp är ett brott som är föremål för allmänt åtal vilket innebär att vem som helst kan begära en utredning.

Vi är många som tyckt att Stefan och hans ”kompisars” hopsnickrade statistik, hans främlingsfientliga argumentation och hans länkar till rasistiska sidor är obehagliga och destruktiva.

Argument biter inte, han fortsätter att påstå.

Vi som anmäler att alla medlemmar i ett interkulturellt nätverk, där medlemmarna arbetar med ungdomar. Vi har tillsammans utbildat oss och är tänkte som en resurs också för andra som arbetar med ungdomar. Gruppen har som mål att utveckla kunskap, förståelse och kompetens knutet till människor och deras kulturer för att skapa en bättre grund för integration och inkludering inom barn och ungdomsarbetet, vi samlas och utbyter erfarenheter och kunskap med varandra.”

 

Anna Björkroos