DELA
Foto: Fredrik TörnroosDÖDSOLYCKA I mars 2012 miste en passagerare i en bil livet i en olycka i korsnignen Storagatan-Torggatan i Mariehamn. Nu väcker passageraren i den andra bilen talan mot försäkringsbolaget för de skador han uppger sig ha fått.

Passagerare i olycksbil drar Ömsen inför rätta

Ömsen dras nu inför rätta i ett nytt trafikskadeärende.

Stämningsansökan har lämnats in av en i dag 28-årig man från Mariehamn som hävdar att hans pisksnärtskada uppstod i de två trafikolyckor han råkade ut för 2011 och 2012.
Den första olyckan inträffade när han körde bil längs Godbyvägen och plötsligt tvingades bromsa för en mårdhund. Bilen bakom körde in i hans bil som skuffades ner i diket.

I den andra olyckan var han passagerare i en bil som var inblandad i en dödsolycka på Storagatan i Mariehamn. Föraren höll en avsevärd överhastighet och den andra bilen, som kom emot på Storagatan, svängde över körbanan in på Torggatan.

Passageraren i den andra bilen dog i olyckan. Mannen fick skador i nacke, rygg och hjärna.

De inblandade bilarna var alla försäkrade i Ömsen. Efter juli 2012 har försäkringsbolaget inte betalat någon ersättning för skadorna och rehabiliteringen. Enligt försäkringsbolaget fanns det inget samband mellan olyckorna och mannens invaliditet och sjukdom.

Efter olyckan har mannen inte alls kunnat arbeta, framgår av stämningsansökan.

Under åren efter olyckan har han undersökts på många olika sjukhus och läkarstationer. Enligt stämningsansökan har skadan fastställts via magnetundersökningen och orsakssambandet konstaterats.

Försäkringsbolagens trafikskadenämnd hade en annan åsikt i de två trafikutlåtanden som gets 2013.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!