DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>TILL SALU Den som vill köpa Park Alandia hotell har tid på sig till onsdagen den 30 december kl 16.00 att lämna anbud.

Park hotell till salu

Park hotell är till salu igen.
Sommaren 2013 försökte ägaren Viking Line sälja Park Alandia hotell, som fullständiga namnet är, första gången. Efter några månader drogs annonsen tillbaka.

– Park är inte ute på marknaden längre eftersom vi inte har hittat någon intressent. Nu funderar vi på vårt nästa drag, sade Viking Lines ekonomiedirektör Andreas Remmer till Nya Åland i januari i fjol.

Tidigare i höstas meddelade krögarna Dan Förström och Werner Sundberg att de inte fortsätter drivs Park restaurang och bar. Förre veckan kom beskedet att hela personalen, 16 personer, sägs upp.

I ett skede var det sagt att Viking Line skulle fortsätta restaurangverksamheten med ny chef och befintlig personal, men det alternativet är inte längre aktuellt.

– För tillfället har vi inga planer på att driva restaurangverksamhet, kommenterade Viking Lines vd Jan Hanses i Nya Åland.

Angående chansen att få en ny krögare som hyr bar och restaurang sade Hanses att ”det finns en hel del intresse”.

– Hotellverksamheten fortsätter som nu och vi ser till att det finns nödvändig servering för hotellgästerna, sade Vikings vd ytterligare.

Men nu har hotellet lagts ut till försäljning hos mäklare igen.

– Hotellverksamheten som drivs av ägaren överlåts med ingångna avtal och bokningar. Hotellverksamhetens personal är inte uppsagd, sägs på Mäklarhusets hemsida.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!