DELA
Foto: Johan OrreFRÅN KÖPENHAMN TILL ÅLAND Kundservicechef Harriet Bodö, kommunikationsdirektör Anders Sims och marknadschef Stefan Rumander ser stora fördelar med att ta hem kundtjänsten till Åland och huvudkontoret.

Paf flyttar sin kundtjänst till Åland

Paf flyttar hem sin kundtjänst vilket skapar 10–15 nya arbetsplatser på Åland. Det ska skapa en bättre helhetsupplevelse för kunderna.

– Det blir även billigare, säger marknadsdirektör Stefan Rumander.
Pafs tidigare kundtjänst har skötts av GoExcellent i Köpenhamn sedan 2011 men nu väljer bolaget flytta tjänsten till det åländska huvudkontoret. Paf söker nu personal till den nya kundtjänsten, det rör sig om mellan 10 och 15 tjänster.

– Vi har varit nöjda med samarbetet och GoExcellent arbetar vidare med oss för att få till kunskapsöverföringen, säger kundservicechef Harriet Bodö.

En av orsakerna till att Paf hämtar hem kundtjänsten är att återkopplingen till resten av organisationen ska bli bättre. Till exempel kommer spelutvecklare närmare kunden och upplevelsen av Pafs spel.

Paf-kulturen viktig

Marknadsdirektör Stefan Rumander säger att det även blir en inbesparing för Paf att ta hem kundtjänsten men hur mycket det rör sig om vill han inte gå in på.

– Det här bidrar också till att vår kundtjänst involveras mer i Paf-kulturen. Vi har ofta en mjukare framtoning än många av våra konkurrenter och det är viktigt att vi kommunicerar på samma sätt, säger kommunikationsdirektör Anders Sims.

Personalen har under tiden det nya kontoret byggs jobbat på olika platser. Den tekniska avdelningen har jobbat på elverksgatan och resten av huvudkontoret jobbar i Tillfällets gamla lokaler i Jomala. I och med flytten till det nya huvudkontoret i sommar samlar paf sina anställda igen och då ska kundsupportgruppen vara igång.

Stefan Rumander säger att det inte i nuläget finns några planer på att flytta hem andra delar av verksamheten.

– Den personal som jobbar i de lokala marknaderna för att kunna ge en lokal känsla flyttar vi inte till Åland, säger han.

(jo)