DELA
Foto: Jonas Edsvik

”Om han tar sig in är jag rädd för att han våldtar mig”

Impulsiv, gränslös och vägrar acceptera ett nej.

Så beskrevs en man i 30-årsåldern i tingsrätten av en kvinna som han trakasserat.

Tingsrätten dömde ut besöksförbud på nästan ett år mot mannen.
I mitten av september gjorde kvinnan en anmälan om hemfridsbrott mot mannen och ansökte om besöksförbud. Ett tillfälligt besöksförbud utfärdades i väntan på rättegången som hölls i går.

I anmälan framgår att kvinnan från mitten av augusti blivit störd och trakasserad av mannen upprepade gånger via telefonsamtal, sms och genom att han kommit hem till henne.

– Jag känner mig inte trygg i mitt eget hem. Jag har upprepade gånger bett honom att inte komma hem till mig och jag har sagt att jag är rädd för honom men han fortsatt ändå, berättade kvinnan för tingsrätten.

I källaren

Hon berättade också att mannen, som hon upplever honom, är impulsiv, gränslös, vägrar lyssna och respekterar inte när hon säger nej.

– En gång övernattade han i källaren i huset där jag bor, en annan gång i trapphuset. Jag är inte trygg i mitt hem och jag kan inte röra mig avslappnat. Jag är rädd för att han är drogpåverkad och att han inte kan kontrollera sitt humör och sina känslor. Om han tar sig in är jag rädd för att han våldtar mig. Jag vet inte om han är så frustrerad att han vill skada mig.

Kvinnan vittnade om att hon är rädd för att gå ut och att hon flera gånger undrat om hon kan bo kvar på Åland.

– Jag är jättearg och jätteledsen.

Tingsrätten dömde ut besöksförbud fram till slutet av augusti nästa år för mannen. Det trädde i kraft omedelbart efter rättegången.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!