DELA
Foto: Rasmus Olin<07_Bildrubrik>STARKARE I DAG Hanna gick stärkt ur den tärande strid det innebar att få ex-pojkvännen dömd för att anonymt ha hotat och trakasserat henne på nätet. Men om hon inte själv hade säkrat bevis hade utgången troligen blivit en annan. – Det hade känts jobbigt, säger hon.

Oklar Ålandskoppling till misstänkt pedofilfall

Den svenska polisen känner inte till att någon åländsk flicka skulle ha kontaktats av den man som nu misstänks ha kontaktat flera hundra unga tjejer via Instagram. Förra veckan skrev Nya Åland att Åland omnämdes i samband med polisanmälan. Då skrev Göteborgstidningen GT att mannen som misstänks ha kontaktat unga flickor troligtvis bor i Kungsbackaområdet i Västra Götaland eftersom flest kontakter ska ha skett där.

Men personen som anmälde brottet sade då till GT att också tjejer från resten av landet och Åland följdes av mannen på Instagram.

Lars Littner, presstalesman på Hallandspolisen, känner inte till att någon ålänning har blivit kontaktad av mannen. I nuläget är det inte aktuellt att inleda något samarbete med den åländska polisen.

– Vi ska först försöka identifiera den här mannen och Instagramkontot via USA, sedan får vi se vad det ger, säger Littner.