DELA

Nyan satsar på förnyad jultidning

En specialtidning i magasinformat ger Nya Åland ut lagom till att julhandeln drar igång på riktigt.Nu är det dags för annonserörer som vill vara med att anmäla sitt intresse och redaktionen tar emot tips på reportage.

I somras gav Nya Åland ut en specialtidning på temat Sommar. Tidningen hade ett mindre format än dagstidningen, som är i så kallad tabloidformat, och trycktes även på papper av högre kvalitet.

Då responsen på sommartidningen var väldigt positiv från både läsare och annonsörer väljer nu Nyan att ge ut en likadan tidning på temat Jul.

– Vi har ju varje år givit ut en tematidning inför att julhandeln drar igång, i samma format och stil som ordinarie tidningen. Men nu känner vi att vi vill erbjuda något extra för våra annonsörer och läsare, säger vd Patrik Ekblom.

Finns överallt

Jultidningen delas ut till alla åländska hushåll och företag den 2 december, men kommer även att ligga ute som en gratistidning i egna ställningar på strategiska platser med mycket folk i rörelse.

Eftersom jultidningen måste tryckas på annat sätt än vanliga Nya Åland är deadline redan i mitten av november och annonsutrymmet är begränsat.

– Därför vill vi nu vara ute i god tid och erbjuda denna chans till bra marknadsföring och synlighet inför årets största högtid. Det gäller såklart alla åländska företag, evenemangsarrangörer och föreningar, ja alla som vill berätta att de finns, säger Patrik Ekblom.

Stämningsfull läsning

Nya Ålands jultidning kommer, precis som tidigare, även innehålla mycket läsning.

– Det känns jätteroligt att få chansen att göra en annorlunda tidning, med annat utseende och tempo än vanliga Nyan. Vi vill göra en tidning som håller under hela jultiden, säger chefredaktör Anna Björkroos.

Det kommer att bli inspiration för god mat och dryck, juklappstips och annat för att läsarna ska komma i rätt stämning inför julen. Men redaktionen efterlyser nu också tips på vad ålänningarna vill läsa om inför julen.

– Kanske någon vill berätta om sitt annorlunda sätt att fira jul? Tipsa om sitt bästa pyssel eller recept? Välkomna att ta kontakt, till exempel att maila oss på redaktion@nyan.ax, säger Anna Björkroos.