DELA
Foto: Joakim Holmström
Vem skrev vad? Det hittar du på Nyans debattsajt inför valet.

Nyan samlar all valdebatt på egen sajt

Vill du veta vad olika kandidater sagt om kortrutten? Eller debattklimatet? Eller Mariehamns utveckling?

Då kan du enkelt hitta insändare på de olika temana på Nya Ålands debattsajt inför valet.
Inför höstens lagtings- och kommunalval går debatten het på Nya Ålands insändarsidor. Många ämnen avhandlas av många kandidater.

För att underlätta för läsarna lanserar nu Nya Åland en specialsida på hemsidan nyan.ax för just valinsändare. Med några enkla knapptryck kan läsaren själv välja vilket ämne man vill läsa insändare om.

– Vi vet att många läsare upplever att debattflödet blir nästan övermäktigt stort i perioden fram till valen, att det är svårt att hitta vad olika kandidater verkligen står för. Det här är debattredaktionens sätt att hjälpa ålänningarna att vaska fram vad olika kandidater anser i olika ämnen, säger chefredaktör Anna Björkroos.

Alltid öppet

Både insändare och ledare är alltid öppna för alla läsare på Nya Ålands hemsida, och det samma gäller för specialsidan för valinsändarna.

Specialsidan för kandidaternas insändare hittas via Nya Ålands startsida eller direkt via www.nyan.ax/valinsandare-2019.

Valkompass

Nya Ålands satsar även på en valkompass inför kommunalvalet, där väljarna ska få hjälp att hitta sin kandidat i sin hemkommun, men även jämföra sina svar med andra kandidater. Valkompassen öppnas för väljarna nästa vecka.

Finns det kommunalvalskandidater som ännu inte fått chans att fylla i kompassen är det bara att ta kontakt med Nya Åland.