DELA
Foto: <07_Bildrubrik>FÖREBILD? Sedan 1994 binder tunneln under engelska kanalen samman Folkestone i Kent, England, och Coquelles i Pas-de-Calais, nära Calais i norra Frankrike. Tunneln är 50 km lång, med en undervattensdel på 39 km som i genomsnitt löper på 45 meters djup under havsbottnen. Kanaltunneln består av tre parallella tunnlar, två för trafiken och en mittre underhålls- och nödtunnel (Wikipedia). Bilden togs när tävlingscyklisten Chris Froome 2014 cyklade genom hela tunneln.

Nya vägen till Sverige?

Med 70 procents sannolikhet finns det fast förbindelse på land mellan Åland, riket och Sverige år 2030.

Det tror Björn Hasselgren som presenterar visionen i Stockholm i dag.
Det är inte första gången Nya Åland berättar om det som kan tyckas vara en utopi, en fantasi som existerar utanför det som går att förverkliga. I mars i år skrev vi senast en artikel där Åland definierades som knutpunkten i framtida nordisk trafik på landsväg, järnväg, över broar och genom tunnlar.

Nu är visionen möjligen mer aktuell än tidigare eftersom det har visat sig att blivande infrastrukturminister Mika Nordberg talar varmt för en tunnel till Föglö som kunde bli en del av det tilltänkta kommunikationsnätet.

Mannen bakom visionen är Björn Hasselgren som varit ordförande för Infrastrukturkommissionen i Sverige.

Han garderar sig genom att säga att fast väg mellan fasta Finland och Sverige över Åland befinner sig ”i en tidig visionsfas”. Samtidigt är han övertygad om att visionen kan förverkligas – och att det inte behöver dröja särskilt länge.

– Jag skulle säga att sannolikheten är 70-30 för att vi får en fast förbindelse senast 2030, säger han när Nya Åland pressar honom på konkreta besked.

Utan Åland blir det inget av jätteprojektet, det är helt klart. Kanske blir det dagens stora åländska färjhamnar som blir platser för järnväg, väg eller tunnelsystem.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!