DELA

Nya Frideborg ska stå klart före årsskiftet

– Tanken är att det ska se ut som det alltid har gjort, säger styrelseordförande Jens Wickholm.

I går presenterades ritningarna för nya Frideborg.
Om bygget förlöper enligt planerna kommer nya Frideborg i Jomala vara redo för invigningsfest vid årsskiftet. De första spadtagen togs den 18 april och i går presenterade föreningen Hembygdens Vänner ritningarna under ett informationsmöte i Södersunda skola.

– Vi är stolta över att bygget blir av och glada att projektet gick i hamn, säger föreningens ordförande Jens Wickholm.

Hans Mattson ab är byggfirman som kommer att färdigställa huset som ritats av arkitekt Michael Donalds. Under mötet visades en skiss på den tilltänkta fasaden på nya Frideborg.

– Tanken är att det ska se ut som det alltid har gjort. Det är också det önskemål som vi har fått in. Om det ser ut så här när bygget är färdigt så har vi nog lyckats väldigt bra, säger Wickholm.

Anders Karlsson, som tillsammans med Gyrid Högman och Kjell Mattsson har utgjort byggkommittén bakom nya Frideborg, förklarade byggnadsplanerna ytterligare.

På grund av den ansträngda ekonomin har man varit tvungen att göra vissa ändringar från de ursprungliga ritningarna. Bland annat har små fönster tagits bort, entrén har bytt skepnad och planen om att anrätta ett klubbrum fick ställas till framtiden.

– På så sätt har vi lyckats dra ner på kostnaderna, säger Karlsson.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!