DELA
Foto: Ida Jansson

Ny teaterfestival lockade

Den nyskrivna pjäsen ”Färgstarka grannar” lockade folk från när och fjärran, då Sottunga teaterfestival hölls för första gången.

– Jag är intresserad av teater så därför är jag här, säger Mårten Karlsson från Mariehamn.
Ett nästan fullsatt Sunnanberg på Sottunga såg den nyskrivna pjäsen ”Färgstarka grannar” när den nya teaterfestivalen hade premiär under fredagskvällen. Publiken fick se en skildring av två par på Sottunga under 1980-talet, baserat på sekvenser ur parens liv.

Det är Peter Wahlbeck som skrivit pjäsen och han sa tidigare till Nya Åland att den är en hyllning till hans mormor och morfar, och att den beskriver relationen mellan grannarna i området.

Hembygdens vänner i Sottungas ordförande Anita Hildén spelade hemmafrun Mairy Nyholm som var gift med Elis Nyholm, spelad av Peter Wahlbeck.

Det andra paret, bosatta på gården Bellmansro, Frida och Karl-Anders Lindholm, spelades av Sofi Ekholm och Ingvar Fyrvall. Under tio olika akter skildrades de två parens liv, där man fick se äktenskapsproblem både under vardag och fest.

Mårten Karlsson från Mariehamn var på plats för att se teater under fredagskvällen.

– Jag är intresserad av teater och brukar besöka Sottunga nu och då. Jag tycker om litenheten här och att alla känner alla, säger Mårten Karlsson.

<”Byline e-post”>