DELA

Ny produktionsanläggning vid Stallhagens bryggeri

Den nya anläggningen vid Stallhagens bryggeri i Finnström är i full produktion. Som första bryggeri i Europa har företaget investerat i en kombinerad förpackningslinje för burkar och flaskor. Med miljövänlig, ekonomisk och framtidsinriktad teknik har kapaciteten tredubblats.
Det är en påtagligt nöjd och mycket stolt Jan Wennström, Vd för Stallhagens bryggeri, som tar emot och visar runt i den helt nya produktionsanläggningen i Finnström Grelsby. Här har drygt 100 000 liter öl redan buteljerats i en första inkörning av linjen. Som Nyan skrev i tisdags så lanseras företagets första nya burkar i butiker samt i taxfree-shopar på färjorna i dag.

Den nya anläggningen omfattar 1500 kvadratmeters lokalyta och inrymmer bland annat brygghus, en buteljerings- och förpackningslinje, råvaruhantering, lager samt ett besökscenter. Som första bryggeri i Europa har Stallhagen investerat i en kombinerad förpackningslinje för burkar och flaskor, där produktionen enkelt kan ställas om mellan de olika förpackningarna.

– Efter omkring 8 miljoner euro i investeringar de senaste åren kan vi nu räkna oss som ett av de mest effektiva bryggerierna per anställd på den finska marknaden. Vår produktionslinje levererar idag 10 000 burkar eller flaskor per timme när vi kör för fullt, säger Jan Wennström.

I samband med produktionsstarten i den nya anläggningen lanserar Stallhagen en nydesignad burkförpackning som rymmer 355 milliliter öl: ”The Stallhagen CraftCan”. Det kommer att öka företagets möjligheter att ta fler marknadsandelar i Finland, där burkölet dominerar med över 90 procent av marknaden.

Läs mera i dagens Nya Åland!