DELA
Foto: Päivi Mattila

Nu ska stans inkomster och intäkter utredas

Stadsstyrelsen har tillsatt två kommittéer för att titta närmare på den ekonomiska situationen.En ska reda ut inbesparingar, den andra ökade intäkter.

Stadens fullmäktige har beslutat att man ska jobba fram inbesparingar i storleksordningen 200 000 euro årligen under perioden 2022–2024. Som ett led i detta arbete har styrelsen nu tillsatt två kommittéer. Den ena kommittén ges i uppdrag att se över stadens kostnader och ge förslag på hur kostnadsmassan kan sänkas medan den andra kommittén ges i uppdrag att se över hur stadens intäkter kan ökas. Dessa kommittéers arbete väntas i slutändan att resultera i en nettokostnadsminsking för stadens som helhet.

Den kommitté som ska utreda besparingar leds av Henrik Löthman (S) och består av Terese Åsgård (M), Conny Nylund (Ob) och Ola Sundberg (HI). Den som ska utreda ökade intäkter leds av Peter Enberg (MSÅ) som har med sig Elias Lindström (Lib), Nina Fellman (S) och Anna Holmström (C).

Kommittéerna ska redovisa sina resultat i medlet av april.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp