DELA
Foto: Jonas Edsvik

Motionera med pensionärsförbundet

Nu när gymmen är stängda kan det vara svårt att få till hemmaträningen. Svenska pensionärsförbundet hjälper dig med det!

Fysisk aktivitet är medicin för både kroppen och knoppen. Forskning visar att regelbunden motion förbättrar minnet, koncentrationen, kreativiteten och stresståligheten. Dessutom motverkar det depression lika effektivt som terapi och medicin. Det sistnämnda är speciellt viktigt i dessa osäkra coronatider.

Enligt den svenske författaren Anders Hansen, överläkare i psykiatri, är motion dunder-medicin för hjärnan och det är specifikt konditionsträning som ger störst resultat, helst i kombination med styrketräning.

På Svenska pensionärsförbundets hemsida spfpension.fi/sv/motion finns en rad olika hemmagympapass för seniorer. Personliga tränaren Mirella Stenman är instruerar i motionspassen med svårighetsgrad från lätt till medeltung och tung.

”Träning sker på egen risk – om ni är osäker på någon övning, hoppa över och rådfråga er läkare” hälsar pensionärsförbundet.

På samma sida finns också ett pass sittgymnastik och den som är danssugen har två filmer med linedance att dansa till.

Åtta olika motionstips visar med text och bild bland annat hur man kan stärka lårmusklerna, bäckenet och lårbenshalsen samt öva på balansen och öka vristernas rörlighet.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp