DELA
Foto: Ida K Jansson

Modetips i helg-Nyan

Vad är hetaste sommarmodet? Tips och trix inför midsommar, festivalbesöket, bröllopet eller helt enkelt en dag på stranden.

Det bjuder Nyan på i sommar med hjälp av våra nya modeskribenter Felicé och Fanny Hendersson.

– Vi vill ge inspiration. Mode ska vara kul.
Sommarålänningarna, tvillingarna, 19-åringarna och nybakade studenterna Felicé och Fanny Hendersson från Korsholm, har ett brinnande intresse för mode. Varannan vecka hela sommaren kommer de att dela med sig av snygga outfits och de senaste trendspaningarna i Nya Ålands digitala söndagstidning.

Det kommer både att bli inspirerande fotografier, detaljer som gör det lilla extra och konkreta råd för den som vill känna sig lite mer uppdaterad i modevärlden.

Hur föddes ert intresse för mode och kläder?

– Vi har alltid älskat att klä ut oss. Och när vi var små så klädde vi ut även andra, vare sig det ville eller inte, säger Felicé Hendersson.

Under barndomen fick de två tvillingsystrarna finna sig att ofta bli klädda likadant. När de sedan blev äldre blev det något av deras signatur att klä sig helt olika.

– Vi är ju så lika varandra annars, men med hjälp av kläder så kan vi se helt olika ut, säger Fanny Hendersson.

Var snappar ni upp vad som är på kommande, vad som blir en trend?

– Det är genom sociala medier. Vi är även själva väldigt aktiva där, berättar Felicé Hendersson.

Youtube har relativt nyligen kommit stort när det gäller influencers, alltså personer och konton i sociala medier med många följare vars inlägg, åsikter och utseende påverkar väldigt många människor.

– Det är inte längre de stora modehusen som bestämmer trenderna, utan makten över modeindustrin har under de senaste fem åren i ställets tagits över av influencers. Det här stör många ”mäktiga gubbar”, säger Fanny Hendersson.

Systrarna Hendersson hittar dock på en massa eget också, eftersom mode enligt dem ska handla om att klä sig i vad man själv tycker är snyggt och roligt.

– Vi vill ge läsarna inspiration, det handlar absolut inte om att man måst ha vissa plagg eller vissa märken. Vi vill ge idéer som man sedan kan göra till sina egna.

Det första avsnittet artikelserien Fashion med Fanny och Felicé kan du läsa i söndagens Nya Åland, som du enkelt hittar via Nya Åland-appen eller via vår hemsida www.nyan.ax. På söndag är temat Midsommar.

<”Byline tfn”>