DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ida chefar över familjesidorna

Ida K Jansson är Nyans nya familjeredaktör.

Att få höra historier och skriva glada nyheter tycker hon att är det bästa med jobbet.
Nyan har fått sin nya familjeredaktör efter att Kiki Alberius-Forsman gått i pension. Hittills har Ida och Patrik Dahlblom delat på tjänsten.

– Det var många kockar i soppan så att säga. Men nu bestämmer jag själv över familjen, säger Ida.

När kan man få tag i dig?

– Jag är alltid på plats onsdag till fredag klockan 9 till 17.

Vem kan höra av sig till dig?

– Vem som helst. Det är det som är så fint med familjesidan, att man inte behöver ha gjort något superspeciellt. Man behöver bara fylla år och det gör ju alla.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jag får träffa människor jag aldrig skulle träffa annars och får höra på historier och levnadsvisdomar. Jag har själv mycket frågor om livet, så ibland utnyttjar jag jobbet när jag har saker jag funderar på. Det är som terapi för mig.

Att rapportera om sådant som inte bara är hårda nyheter är viktigt för en tidning, tycker Ida.

– Visst är det också viktigt med sådana nyheter och att vi rapporterar om maktmissbruk och saker som är fel, men det finns en hel redaktion som skriver om sådant. Vi läser för lite glada nyheter.

Små fina historier ligger henne varmt om hjärtat och är något hon gärna skriver om. Som exempel nämner hon sin vän Hansi.

– Han går i skogen med sin ett och ett halvt-åriga dotter Elvira på ryggen, för att det är värdefullt för dem att vara i skogen och få tid tillsammans.

För att få tag på Ida kan man mejla till ida.k.jansson@nyan.ax eller familjen@nyan.ax. Man kan också ringa henne på telefon 528 451 eller komma in till redaktionen.