DELA
Foto: Jonas Edsvik

Ministern i kontakt med parterna

Som Nya Åland kunde berätta i går uppger inrikesministeriet att det att dröjer flera månader att ändra lagen – om det blir aktuellt – så att Veikkaus kan fortsätta sälja spel på Åland.

Efter mötet i Helsingfors förra veckan där representanter för inrikesministeriet, polisstyrelsen och landskapsregeringen medverkade sade kansliminister Nina Fellman (S) att ”nu finns bollen hos Veikkaus och polisstyrelsen och nästa vecka (läs: denna vecka) utgår vi ifrån att man återkommer med besked”.

När Nya Åland på onsdagen kontaktade polisstyrelsen hänvisade överinspektör Mikko Cantell till inrikesministeriet och sade att det är ”främst parter som ansvarar för lagstiftningen som nu är engagerade i diskussionen om eventuella lösningar.”

Kansliminister Nina Fellman var på torsdagen i kontakt med polisstyrelsen, inrikesministeriet, Veikkaus och de ministrar som är inblandade.

Hur polisstyrelsen ställer sig till de nya uppgifterna om att det kan dröja flera månader innan en lagändring kan träda i kraft vill hon inte säga.

– Det är deras sak att kommentera vad de bestämt.

Har ni fått någon ny information från deras sida?

– Jag kan inte säga någonting om vi fått någon information i dag (läs: torsdag), säger Fellman och uppger heller inte om polisstyrelsen kommer med något besked i dag.

Läs mer i fredagens Nya Åland!