DELA
Foto: Ida K Jansson

Mark Levengood strandad på Åland

– Mamma dog och det var fruktansvärt sorgligt. Jag hann knappt till sjukhuset innan karantänlagarna slog till stenhårt på Åland, säger Mark Levengood i sin och maken Jonas Gardells podd.
Mark Levengoods mamma, bosatt i Mariehamn, avled nyligen. Det var av den anledningen Mark Levengood befann sig på Åland, och nu blir han kvar här så länge som karantänreglerna gäller.

– Allting är tomt och tyst och ingen människa runtomkring, sägen han i podcasten Mark & Jonas podd, som han har med maken Jonas Gardell.

Sedan coronaviruset började sprida sig har de valt att återuppliva sin podd.

– Vi kände att vi måste göra någonting, vi är fältartister nu. Vi tänker att folk är vana vid våra röster, de här gamla fjollorna har de hört sen de föddes. Vi hoppas att folk mår bra av att höra oss tjafsa, säger Jonas Gardell i söndagens avsnitt.

– Det har varit en enormt turbulent vecka. Mamma dog och det var fruktansvärt sorgligt. Jag hann knappt till sjukhuset innan karantänlagarna slog till stenhårt på Åland, säger Mark Levengood i podden.

Mark Levengood säger i podden att han får lämna Åland om han vill, men att han i så fall inte får återvända till mammans begravning som hålls senare. Det är osäkert om hans syskon i Finland kan komma.