DELA

Warhammerspelare drabbas av sparkrav

Strategispelarna som huserar i Bergsskyddet drabbas av fritidsnämndens sparkrav och kommer troligen inte klara av en eventuell höjd hyra.
– Det känns tråkigt, säger ledaren Igge Holmberg.
I tolv år har Igge Holmberg varit engagerad i Warhammergruppen i Bergsskyddet. Föreningen har 40 medlemmar som träffas och spelar strategispel och Igge har offrat varenda fredagkväll de senaste nio åren för att umgås med ungdomarna.
– Killar som inte är musiker, sportar eller meckar har lätt att hamna utanför, så det här är ett bra sätt för att få dem att känna gemenskap, säger han.
Igge tycker att det är viktigt och roligt att arbeta förebyggande med ungdomar som mår dåligt och tycker att han får väldigt mycket tillbaka.
– Jag har haft killar på 15 år som kört moped från Föglö varje fredag för att vara med, så då känns det som vi gör något rätt.
Problemet med den eventuella hyreshöjningen är enligt honom att klubben måste hitta en ny lokal. De stora spelborden och materialet kräver utrymme och när det ordnas årliga turneringar i Warhammer har de haft 14 spelbord på en gång på våningen ovanför i föreningen Ogawas lokal.
– Men om hyran höjs måste vi leta efter ett annat ställe att vara på och det känns jobbigt att behöva flytta spelbord över hela staden för att det ska gå ihop, säger Igge.
Fritidsnämnden hade möte med Bergsskyddets hyresgäster i går eftermiddag. Tanken är att beslutet om hyrorna ska fattas under dagen.
Läs mer i papperstidningen!

LINNEA FRIMAN