DELA

Villkorligt fängelse för Mustangens förare

Det är föraren i den kraschade Ford Mustangen som ensam har skulden till olyckan på Storagatan i juli i fjol.
Villkorligt fängelse och ett femsiffrigt ersättningsbelopp är följden.
Det var sent på kvällen den 20 juli som olyckan inträffade.
Ett par i en Opel Astra svängde ut från Torggatan och började köra västerut på Storagatan då en Ford Mustang, som låg bakom, inledde en omkörning, fick sladd, krockade med Opeln och slutade mot en av Esplanadens lindar. Samtliga fem i Mustangen fördes till sjukhus för omplåstring.
Olyckan resulterade i att åklagare åtalade föraren i Mustangen, en man i 45-års åldern, för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av personskada. 45-åringen stämde i sin tur Opelns förare för att ha förorsakat olyckan genom att ha bromsat och inte heller ha berett plats för en omkörning.


Med svartsjuka
Fallet med åtta målsägande och nio vittnen krävde två dagar i tingsrätten.
Där kom det bland annat fram att den kvinnliga passageraren i Opeln var 45-åringens före detta fästmö och att förhållandet mellan de två förarna därför var både dåligt och kryddat med svartsjuka. Två av passagerarna i Mustangen var den före detta fästmöns systrar.
Omkörningen står 45-åringen dyrt. Han döms till villkorligt fängelse i 50 dagar för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och vållande av personskada. Han åläggs också körförbud men inte tio månader, som åklagaren yrkat på, utan åtta med motiveringen att han är chaufför till yrket.
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen