DELA

Lucia är en fin tradition

Med stor sorg läste jag Anna Björkroos ledare den 1.12. Hon har rätt i att det inte ska falla någon skugga på årets grupp men hon gör det genom att sätta stämpel och skugga på gruppen. I en tid av krig, lidande och ekonomisk oro har vi en tradition som sprider glädje och ljus och samlar in pengar till behövande, vi har en underbar grupp unga kvinnor som ger av sin tid och av sig själva. Tack och lov är dessa kvinnor kloka och starka och vet vad Luciatraditionen går ut på och varför dom är med.

Jag hoppas att alla har möjlighet att komma lyssna på Ålands Lucia 2023 Stella Branér och hennes tärnor under december och januari!

PIPSA JUSLIN

MUSIKANSVARIG FÖR ÅLANDS LUCIA-KAMPANJ ÅREN 1997, 1998, 2022 OCH 2023

SVAR PÅ INSÄNDARE:

Det verkar som att insändarskribenten missförstått min ledare, då vi verkar vara helt överens i det mesta. Som jag skrev i min text ska alla luciagrupper ha all heder för det de gör. Och vi andra ska fortsätta fira lucia, dela med oss till välgörande ändamål och samtidigt njuta av fin musikupplevelse och lite ljusglimtar i mörka tider. Det vi kan fundera över är om det behöver vara en tävling?

ANNA BJÖRKROOS

CHEFREDAKTÖR