DELA

Våldtäkt i Mariehamn i helgen

I helgen fick polisen i Mariehamn in en anmälan om våldtäkt. Det var den sjätte i år, utöver tio anmälningar om sexuellt utnyttjande, varav två är för grovt sexuellt utnyttjande av barn.
I helgen anmälde en kvinna en man för våldtäkt. Polisen i Mariehamn vill inte säga många ord om händelsen.
– Med hänsyn till de inblandade går vi inte ut med mer detaljerade uppgifter. Vi kommer att inleda en förundersökning med förhör och allt annat som en sådan innefattar, säger kommissarie Olof Lindqvist.
Man berättar i alla fall att den brottsanmälda är en namngiven person och det är således troligt att offer och den misstänkta förövaren kände varandra.
Händelsen ägde rum i en lägenhet i Mariehamn natten till lördagen.

Sjätte våldtäkten i år
Det här är den sjätte våldtäktsanmälan polisen i Mariehamn har fått in i år, varav två är anmälningar för försök till våldtäkt. En våldtäkt ska har ägt rum på en kryssningsfärja.
Därtill har man fått in fyra anmälningar om sexuellt utnyttjande, två stycken om grovt sexuellt utnyttjande av barn och fyra stycken för sexuellt utnyttjande av barn.
– Det kan vara ännu fler, men i varje fall inte färre. Jag har en känsla av att det är fler åtminstone på färjorna, men just nu har jag inte tillgång till.den databas som innehåller samtliga anmälningar för år 2007, säger Olof Lindqvist. (la)