DELA

Ung man till sjukhus efter olycka i Jomala

En ung man körde av vägen nära Vikingavallen i Jomala i går. Han fördes till sjukhus för vård med ambulans.
Bilisten körde av vägen till vänster på Önningebyvägen av okänd anledning vid 14-tiden. Han var ensam i bilen som fick omfattande plåtskador, meddelar polisen.
Också många andra trafikolyckor har inträffat under helgen. I fredags vid 10-tiden körde en bilist av vägen till vänster i Rökerirondellen i Mariehamn, dock utan att någon person skadades.
Vid 16-tiden samma dag kolliderade två bilar på Godbyvägen när den ena bilisten tappade herraväldet över sitt fordon och sladdade in i den andra bilen som stod stilla. En annan bilist körde av vägen till höger vid 17-tiden på fredagen i Jomala Gottby. Bilen voltade och blev liggande på taket.
Ytterligare en krock inträffade vid 17-tiden i fredags i Godby, i korsningen landsväg 2 och Getavägen. En av bilisterna körde ut trots väjningsplikt och tre personer fördes till sjukhuset med ambulans för vård.
Natten till lördagen, en halvtimme efter midnatt, körde en bilist av vägen på Fallgårdsvägen i Jomala. Bilen fick plåtskador. Det var mycket halt på vägarna både i fredags och lördags och också i går.
Alla olycksbilister är misstänkta för äventyrande av trafiksäkerheten (ao)