DELA

Ung man dog i tågolycka

På måndagseftermiddagen dog en ung man i en tågolycka i Sverige. Hans föräldrar bor i på Åland och har underättats om dödsfallet.
– Det finns ingen misstanke om brott, säger inre befäl Robert Mörk vid Allingsåspolisen till Nya Åland.
Det var på måndagseftermiddagen, strax efter klockan 15, som tågolyckan skedde vid Floda station utanför Göteborg.
Den svenska polisen fick rätt snabbt information om att mannen var finländsk medborgare, var född 1981 och att föräldrarna bor på Åland. Nya Åland kunde på tisdagskvällen inte få bekräftat om mannen själv varit bosatt på Åland. Enligt Ålands radio var han ålänning och arbetade i Göteborg.
Den åländska polisen berättar att man blivit kontaktade i fallet, men vill inte ge desto mera information utan hänvisar till den svenska polisen.

Drogs med i luftsug
Robert Mörk, inre befäl vid polisen i Allingsås, berättar att föräldrarna har underrättats om olyckan och att det inte finns någon misstanke om brott. Han kan dock inte ge närmare information om hur olyckan gick till
– En obduktion kommer att göras, efter det vet man säkert mer, säger han.
Enligt polisuppgifter i tidningen Göteborgs-posten tyder det mesta på att mannen befunnit sig för nära perrongens kant och därför dragits med av luftdraget från ett X2000-tåg som passerade. Lokföraren har uppgett att han såg mannen sitta på huk på perrongen.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax