DELA

Tomas blir Vikings nya regionchef

– Det ska bli riktigt kul. Spännande och inspirerande.
Det säger Tomas Lyyski, 27 år, nyss utnämnd till Viking Lines nya regionchef för Åland.
Tjänsten som regionchef efter Gunilla Karlsson lockade nästan ett dussin sökande. I går blev det klart vem som får jobbet – mariehamnaren Tomas Lyyski, ekonomie magister med företagsekonomi/marknadsföring som huvudämne.
För tillfället jobbar han som affärsutvecklare inom Ålandsbanken där han tidigare arbetat som kontaktchef och kundrådgivare. 2005 var han resesäljare på RCI International Callcenter i Cork på Irland. Insikter i den åländska turismen har han fått genom olika sommarjobb inom hotell- och konferenssektorn.
– Och så sommarjobbade jag i Viking Lines resebutik i Mariehamn 1999.
Som regionchef ska han ansvara för produktutveckling och marknadsföring på Åland. Han ska leda arbetet i resebutiken där femton personer jobbar.

Lagarbetare
Chefsansvaret är inget han räds, sina unga år till trots.
– Jag är van att arbeta i team. Jag vill tona ner det här med chefskapet. Min grundinställning är att man kan göra saker tillsammans. Det är jag som ska lära mig av dem som har kunskapen och erfarenheten. Det känns tryggt och bra att kunskapen finns.
Han riktigt bubblar av entusiasm inför det nya jobbet.
– Jag är otroligt glad. Resebranschen är en bransch där det ständigt händer saker. Och som ålänning har jag ju följt Viking Line länge och nära.
Någon långledighet blir det inte mellan jobben för hans del. Han börjar på Viking Line redan den 12 april.
– Det blir en paus över påsk när jag får rensa hjärnan. Sen ska jag in i hetluften. Det känns helt rätt. Det är onödigt att sitta och vänta.

ANNIKA ORRE

annika.orre@nyan.ax