DELA

The Ark och Swingfly klara för Rockoff

The Ark, som gör sin sista turné innan man lägger ner, kommer till Rockoff. Det gör också rapparen Swingfly.
Efter 20 år som band meddelade The Ark nyligen att man lägger ner. Först släppte man i februari samlingsskivan ”Arkeology” och gör en sista turné. Rockoffs arrangör Dennis Jansson har lyckas locka dem till Åland för ett stopp, torsdag 28 juli på Torget.
– Vi känner att vi uträttat det vi skulle artistiskt och att det nu är dags att gå vidare i livet. The Ark har varit en väldigt stor del av våra liv och kommer alltid betyda mycket för oss. Därför vill vi göra vårt 20-års jubileum 2011 till en rejäl avskedsfest. Samlingsskivan summerar vår karriär och våra största hits. Vårturnén kommer att bli en present till fansen då vi återvänder till scener vi stått på genom åren för att bjuda på intima och unika konserter. På detta vis vill vi hylla dem som varit med om att skapa The Ark som fenomen. Sommarens turné blir ett fyrverkeri av hits, allsång och bombasm, sa bandet i december när man gjorde beslutet offentligt.

Även Swingfly är klar för Rockoff. Hans låt ”Me and my drum” gillades så pass hos den svenska publiken att han slutade femma i den svenska Melodifestivalen. Richard Silva II, som han egentligen heter, har jobbat med en rad svenska artister. Bland annat medverkade han i hiten ”Hey boy” av Teddybears Sthlm.
Swingfly går upp på scen lördag 30 juli.

Malin Tillström

malin.tillstrom@nyan.ax