DELA

Texas har kommit till stan

I går öppnade restaurangen Texas Longhorn i Mariehamn.
– Det kom väldigt många fler än jag trott, säger delägare Ulf Danielsson.
Ett 50-tal hungriga personer testade Texas Longhorns lunchmeny på måndagen. Franchiserestaurangens specialitet är kolgrillade kötträtter och tanken är att man ska vara ordentligt mätt när man går därifrån. ”Så nära du kan komma Texas i Sverige”, så marknadsförs restaurangerna i Sverige.
Uffe Danielsson, delägare i bolaget, betonar att restaurangen främst är en ”kvällsrestaurang”. Lunchmenyn och a la carte-menyn är helt olika och en annan skillnad är att lucnhen betalas vid disken.
Restaurangansvarig krögare är Gitta Gustavsson och i dagsläget har restaurangen sju övriga anställda.
– Sedan får vi se, om restaurangen tas väl emot kan vi anställa flera, säger Danielsson som under våren utbildat sig på Texas Longhorn-restauranger i Sverige.

Ex-Nalles Livs
I Stockholmtrakten finns Texas Longhorn på nio olika ställen. Den allra första restaurangen öppnades 1994 av Philip Huntzinger, en inflyttad Texasbo.
Nu är tanken att Texas Finland ska sälja ut franchiserättigheter till befintliga restaurangföretagare som kan konvertera sina lokaler eller vill öppna i nya lokaler. Avtalet som Texas Finland ingått med företaget Texas Smokehouse förutsätter att ett antal restauranger öppnas i Finland inom en viss tid.
Övriga delägare i bolaget är kockprofilen och partihandlaren Lasse Lundqvist från Helsingfors, och tysta bolagsmannen Kim Öfverström. Restaurangen ligger på Torggatan i Nalles livs och Crosskeys gamla lokaler. (tl)