DELA

Taxman på taket drog storpublik

Från taket till Zeipelshuset dånade Beatlestonerna ut över Mariehamn i lördags och togs emot av en stor och entusiastisk publik.
– Jag tror att alla band som spelar Beatles drömmer om att få göra en egen takspelning, säger Guy Karlsson i bandet The Taxman.
Solen skiner från en klarblå himmel och längs Torggatan samlas fler och fler nyfikna människor för att ta del av det spektakel som äger rum på Zeipelhusets tak. Det är Beatles-coverbandet The Taxman som ordnar takspelning. Vissa i publiken har kommit bara för spelningen skull, men många är också förbipasserande som stannat till för digga. Man kunde inte ha haft mer tur med vädret. Att det blåser lite är inget som stör.
– Har ni det bra? ropar bandet och den entusiastiska publiken svarar med ett rungande ”ja”.
– Blåser det där nere? fortsätter de och sjunger högt och starkt över stan:
– I can feel the wind blowing!
The Taxman består av Guy Karlsson på bas, Stefan Lund på trummor, Karl-Erik ”Kille” Williams på gitarr, Elof Karlsson på gitarr och Sara Karlsson på gitarr. Inspirationen till spelningen har bandet fått från The Beatles berömda takspelning i London 1969. Den spelningen gjordes på taket till det hus på Savile Row där Beatles hade ett kontor.
Man kör exakt samma låtar som The Beatles själva gjorde och lägger sedan till några extranummer på slutet.
Läs mer i papperstidningen!

Madelen Holmström