DELA

Stor stugsatsning i Eckerö

Snart kan vem som helst köpa sig en stuga i Käringsund. I dag börjar Hubertus von Frenckell vid Käringsund Resort & Conference förhandsmarknadsföra den nya möjligheten i Sverige och Finland.
Planen är att bygga 8-10 strandstugor och 11 bungalows.
Längs Käringsunds strand har grundarbeten redan påbörjats. På platsen ska Käringsund Resort & Conference bygga 8-10 strandstugor på 125 kvadrat. Stugorna ska ha bastu, sex bäddplatser och toalett i anslutning till varje sovrum.
Enligt Hubertus von Frenckell, vd för Ålands turisminvest ab, är målgruppen finländare och svenskar.
– Vi har gjort marknadsundersökningar i Sverige och Finland som visar att det finns potential, säger Hubertus von Frenckell.
Stugorna ska säljas som andelar i ett bostadsaktiebolag som bildas av Ålands turisminvest ab, som ägs till hälften av Hubertus von Frenckell och till hälften av Deepwater Invest ab, som består av Mikael Holm och Peik Aalto.
Åland turism invest äger marken där stugorna ska stå och arrenderar ut den till bostadsaktiebolaget.
– När alla de prospekterade stugorna är köpta blir det till ett eget bostadsaktiebolag, med egen styrelse, som tar sina egna beslut. Det blir en juridisk person, säger Hubertus von Frenckell som betonar att stugorna med fördel kan hyras ut åt en tredje part, vilket även Käringsund Resort & Conference kan sköta mot en provision om dryga 30 procent på hyran.
– Bostadsaktiebolaget får arrenderätt på marken i 90 år, sedan får stugägarna andelar i bostadsaktiebolaget som ger dem äganderätt till respektive stuga.
Läs mer i papperstidningen!

John Granlund