DELA

Stjärnor och lyx på champagnesoirée

Vill du gå på den finaste middagen som i modern tid planerats på en åländsk krog och kan du spendera 350 euro?
Då är det champagnesoirée på Indigo i juni som gäller.

– Vårt mål är att skapa en tillställning som har så hög klass som det överhuvudtaget går att uppnå på Åland, säger arrangörerna bakom den galabankett som planeras på Indigo i Mariehamn den 1 och 2 juni, dagarna före champagneauktionen.
De som ställer ribban så här högt är några av våra åländska äss: Indigos krögare Björn Ekstrand och sommelier Stig Grönlund, krögaren Michael Björklund och sommelieren Ella Grüssner Cromwell-Morgan ingår alla i det kulinariska team som under två kvällar i juni har en enda stor lukullisk förförelse som sitt konkreta mål.
Vid sin sida har teamet formgivarna Eva-Jo och Michael Hancock, som ansvarar för att banketten och också Indigo skall få den rätta visuella kostymen. Sjöfartsmuseets chef Hanna Hagmark-Cooper är konferencieren som lotsar gästerna genom kvällen.

I överflöd
Smakar det så kostar det, är ett annat ordspråk som kan användas i det här sammanhanget. Priset per kuvert är 350 euro. Men då får man en nio rätters meny komponerad av lokala råvaror och inspirerad av ett franskt-åländskt delikatessäktenskap.
Dryckerna är ädla och huvudsakligen franska. Champagne från tre av världens bästa champagnehus utlovas i överflöd.

Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen