DELA

Stena Line bjuder ut Paf-spel

Paf kan presentera en ny samarbetspartner. Det är rederiet Stena Line, som erbjuder Pafs internetspel till de kunder som besöker hemsidan.
– Såvitt vi vet är Stena Line det första rederiet i världen med att erbjuda internetspel till sina kunder, säger Thomas Lundberg, affärsområdeschef för Pafs internationella satsning.
Satsningen lanseras i maj, men eftersom Paf som bäst deltar i en stor mässa i London så ville man gå ut med nyheten redan nu.
Lundberg konstaterar att flera bolag inom resebranschen på senare år börjat erbjuda sina kunder underhållande nätspel samtidigt som de bokar sina resor. På så sätt vill man locka in kunderna oftare. Väl inne på hemsidan kanske de ser ett reseerbjudande som de nappar på.

Delar pengarna
Paf har tidigare ingått ett liknande avtal med lågprisflygbolaget Flybe.
– Vi letar efter bolag som inte själva vill bygga upp spelverksamhet. Vi erbjuder våra tjänster och så delar vi på pengarna. Därför är det på förhand svårt att veta vad samarbetet ger. Men vi ser ju att folk spelar mer och mer, säger Thomas Lundberg.
För Paf handlar det här samtidigt om marknadsföring. Stena Line är stort i Storbritannien, Holland och Belgien. Lundberg nämner 16 miljoner passagerare per år, av vilka ungefär hälften finns i Norden och resten nere i Europa.
Vad avgör om det blir ett samarbete, priset, produkten?
– Det viktiga är att produkten är bra. Folk skall tycka om spelen och Paf har ett stort utbud spel för olika åldrar. Vi har också kunskap att erbjuda kunderna spelupplevelser och en 40-årig erfarenhet, säger Lundberg.
Han tror kombinationen produkt – erfarenhet är det som avgör.
– Pris diskuteras rätt litet, eftersom bolagen inte köper produkten. Går det inte bra så är det ingen stor kostnad för dem.

Mer i höst
När berättar ni om nästa samarbetspartner?
– Det pågår diskussioner, men jag tror inte det blir före sommaren. Men i höst kan vi ha något att berätta, säger Lundberg.

HARRIET TUOMINEN

harriet.tuominen@nyan.ax