DELA

Staden rustar för stor jubelfest

Mat, dryck, dans och överraskningar för 30.000 euro väntar gästerna som tackar ja till inbjudan till stadens 150-årsfest den 21 februari.
Staden har skickat ut drygt 240 inbjudningskort och varje kort gäller för två personer, säger stadens näringslivsutvecklare Terese Flöjt, som är sekreterare i jubileumskommittén.
Festen hålls i stadshuset måndagen den 21 februari, med dans i fullmäktigesalen (som ibland kallas teatersalen) och mat och mingel i den intilliggande foajén.
Stadens budget är 30.000 euro. De pengarna skall räcka till mat och underhållning för cirka 500 gäster.

Senast på torsdag
Den som skall gå på festen skall anmäla sig i förväg. I går hade Terese Flöjt mottagit cirka 250 anmälningar. Men än finns det tid för den som inte har bestämt sig. På inbjudningskortet stod 31 januari som sista anmälningsdatum, men det har nu förlängts till torsdagen den 10 februari, alltså inkommande torsdag.
Vilka är det då som får gå på festen?
– Inbjudningarna har fördelats rätt jämnt mellan offentlig sektor och företag och organisationer, säger Terese Flöjt.
Inbjudningskort har postats till föreningar, stiftelser, kommuner, statens och landskapets förvaltningar och till företag.
Det är bara kommunerna som fått inbjudningar utan namn.
– I det fallet ville vi inte välja gästerna. Så varje kommun har fått två inbjudningskort för två personer, så kan kommunerna själva utse två representanter med respektive.
Läs mer i papperstidningen! Listan på alla inbjudna!

Patrik Dahlblom