DELA

Snart säljs tomter på Kasberget

Högt uppe på Kasberget, med inloppet till Mariehamn som utsikt, erbjuds snart 78 tomter för framtida villaägare.
– Bostadsområdet är det högst belägna på hela Åland, säger Dick Sirén, vd för Minimax.
Det pågår febril aktivitet i Jomala, alldeles vid gränsen till Mariehamn. Bakom Träningsverket och Sparhallen tornar sig Kasberget upp, ett berg som snart blir bebyggt.
Aktiebolaget Dalbo affärsfastigheter har en entreprenör som arbetar med kommunaltekniken för 26 egnahemstomter och sex radhustomter medan Minimax är igång med teknikarbetet för sina 46 tomter. Totalt handlar det om ett 45 hektar område som de båda bolagen förvaltar över.
– Vägarna ska vara klara under vintern så man kan börja bygga under våren eller sommaren, säger Gert Sviberg från Dalbo affärsfastigheter.
Tillsammans med Tomas Brunberg äger han bolaget som har tomterna längst söderut på området. Storleken varierar från 1.300-2.200 kvadratmeter.
– Exploateringstalet är 0,3 vilket innebär att man kan bygga stora bostadshus eller kanske parhus med två lägenheter, säger Sviberg.
Hur har förhandsintresset varit?
– Det finns ett intresse, många har hört sig för. Folk tycker vi har ett bra pris och gillar läget.


Stora tomter
Minimax förvaltar alltså tomterna norrut i området. Vd Dick Sirén berättar att det kommunaltekniska arbetet ska vara klart den sista maj nästa år.
– Därefter ska det asfalteras och efter det bjuder vi ut tomterna till försäljning. Storleken på våra tomter är cirka 1.200-2.500 kvadratmeter. Det är ett medvetet val att göra dem så stora, det blir som att bo ute på landet fast man är så nära stan, säger han.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Tillström