DELA

Rockabillyband på sommarcruising

När den traditionella sommarcruisingen arrangeras i helgen växer den hela vägen till Shell i Mariehamn.
Oldtime cruisers arrangerar utställning i Badhusparken på lördag 11.00-16.00. Där finns bland andra världsmästaren i hojbygge, Stellan Egeland, med på ett hörn.
Efter avslutad utställning åker bilarna ner till bensinmacken Shell i Mariehamn. Där öppnar på eftermiddagen serveringsområdet i ”Select-tältet”. Allmänheten kan från klockan 16.00 lyssna på rockabillybandet Flat Foot vid macken. Bandet hänger i helgen för övrigt i Oldtime cruisers lokaler i Jomala Ringsböle och underhåller medlemmarna.
– Det är högsommar på Åland nu och jag har i flera år funderat på hur vi kan vara med och utveckla jippot sommarcruisingen. Nu har vi tillsammans skapat en grund som vi hoppas att vi kan vidareutveckla till nästa år. Så jag vill passa på att välkomna alla ner till Österleden och se på alla fina crusingbilar och uppleva den åländska sommaren med lite raggarmusik på lördag, säger Shells Anders Holmberg i ett pressutskick.
Lördag klockan 19.00 startar sommarcruisingen från macken och då kan ålänningar och turister se amerikanarna glida längs gatorna med sikte mot klubblokalen. Under cruisingen röstas för övrigt publikens favorit fram.

Malin Tillström

malin.tillstrom@nyan.ax