DELA

Retromode från Paris, New York och Stockholm

Diorväskor, Gucciglasögon och H&M-kläder.
På lördag öppnar Gyne Dan sin second-handbutik Alice Vintage med kläder direkt från agenternas tillhåll i Paris, New York och Stockholm.
Paristapeter, tv-monter och stora spotlights. Färggranna klänningar och avundsvärda solbrillor från Gucci. Gyne Dan, som snart har premiär för Alice Vintage, börjar på ordning på logistiken.
Men än är det mycket kvar att göra i 35-kvadrataren med adressen Ålandsvägen 43. Många plagg är på väg och mycket av kläderna är direkt hämtade från Europa och USA.
– Jag har haft idén i flera år och jag har varit rätt mycket i Paris med min dotter. Många handlar second hand där, berättar Gyne om bakgrunden till hennes nystartade boutique.

Lockvaror
För att utbudet skall vara så varierande som möjligt har Gyne agenter placerade i New York, Paris och Stockholm som ska förse butiken med det bästa ur vintage garderoberna. Agenternas uppgift är att bidra med intressanta kläder och accessoarer som inte går att hitta på Åland.
– Tanken är att det ska finnas allt från H&M till exklusivare märken som Dior, säger Gyne.
En av shopparna är Gynes dotter, modellen Petra Silander. På fredag anländer hon till Åland och med sig har hon sin pojkvän, äventyraren Taig Khris, samt en väska full med second-handfynd.
Priserna på plaggen och accessoarerna kommer ligga runt det normala, säger Gyne.
Läs mer i papperstidningen.

Cecilia Lindvall