DELA

Prestigefylld praktikplats till ålänning

Industridesignern Nils-Johan Eriksson från Mariehamn har fått en åtråvärd praktikplats vid prisbelönta designföretaget IDEO:s Europakontor i München.
Nu ser han fram emot att vara med och utveckla produkter som gör livet enklare för folk. På riktigt.
– IDEO som företag är intresserat av människor och hur de beter sig, och det tycker jag är sympatiskt. Många företag i Norden tenderar istället att jobba efter gamla och dammiga tankesätt som inte stimulerar kreativitet, säger Nils-Johan Eriksson.
25-åringen har känt till och varit intresserad av IDEO och dess verksamhet sedan länge. Efter att ha varit på Stanforduniversitetet i USA och träffat en av företagets grundare skickade han in en ansökan om praktikplats. Om anledningen till att han fick den berodde på att han träffat högsta hönset vet han inte.
– Jag blev naturligtvis väldigt glad när jag fick beskedet. Det är ju trots allt en bekräftelse på att det man gör har någon typ av värde. Jag känner mig spänd på ett positivt sätt inför det här. Vad jag helst vill hålla på med är ju roliga projekt som har betydelse, och det tror jag att jag kommer få göra under min praktik.
Läs mer i papperstidningen!

Mårten Arvidsson