DELA

Polishästen somnade mitt under rånförsöket

Med sadelväskorna fulla med böteslappar patrullerade polis och häst under helgen våra gator med hjälp av Sleipnerhästarna Michelangelo och Hokus Pokus.
Michelangelo var med om rånförsöket på Torggatan ifjol och somnade lugnt mitt i uppståndelsen!
Det är fjärde sommaren i rad som den ridande polisen är tillbaka i Mariehamn. I år representerades den av finska överkonstaplarna Heidi Warelius och Henrik Westerberg från Helsingfors. När vi träffar konstaplarna har de precis tagit en stärkande tupplur för att orka med de långa och sena arbetspassen.
Det är fjärde året överkonstapel Warelius besöker Mariehamn för att jobba som ridande polis.
– Det är alltid väldigt trevligt att komma hit. Även fast jag jobbar känns det lite som en semester, säger hon.
För Henrik Westerberg är det dock första året. Han är lite nervös då han varken känner hästen Michelangelo eller vet vad som väntar honom på Mariehamns gator. Dock har han inte mycket att oroa sig för, Michelangelo är nämligen en utmärkt polishäst. Warelius berättar om en incident från förra året vid rånförsöket på Torggatan.
– Det var en annan konstapel som red på honom då. Vi kom i full galopp längs Torggatan och var plötsligt tvungna att stanna. Hon hoppade av och försökte slänga tyglarna åt mig, men jag var upptagen med annat så jag hann inte ta emot dem. Det var dock ingen fara, för så snabbt hästen stannade så somnade han på fläcken, skrattar hon.
– Det är ett exemplariskt beteende för en polishäst.
Läs mer i papperstidningen!

Madelen Holmström