DELA

PAF söker säkerhetschef

I PAF:s arbetsplatsannons står det att de söker en säkerhetschef med kunskap i internet- och systemsäkerhet samt i fysiska och ekonomiska frågor.
Personalchef vid Penningautomatföreningen, Kjell Manselin svarar på varför det är viktigt med fysisk säkerhetserfarenhet.
– Alla vet att spel innehåller pengar. Det är viktigt att den fysiska säkerheten är säkrad för bland annat våra croupierer på båtarna. Därför behöver också säkerhetschefen veta vad det handlar om och ha erfarenhet av fysisk säkerhet.

Säkrare på internet
Internetspelen har utvecklats mycket på den senaste tiden och den viktigaste säkerheten är därför just den på internet.
– Säkerheten är mycket hög men ändå bör standarden höjas ytterligare. Internetspelen rör sig om pengar mellan personers bankkonton och spelkonton och spelarna har förtroende för den säkerhet vi har, säger Manselin.
Om en person har ett spelkonto ska hans eller hennes pengar vara säkra där.
– De ska inte försvinna någonstans, förutom om personen spelar bort sina pengar, förstås, skrattar Manselin.

Kartlägga uppgifterna
Säkerhetschefens uppgift är, enligt Manselin, att gå igenom de områden som är viktiga för säkerheten vid PAF och utveckla en stadig plattform att stå på.
– Tiderna förändras och vi måste hela tiden utvecklas, säger Manselin.
PAF har redan anställt 13 nya personer i år och 20 personer under förra året.
– Vi har personal stationerade i Mariehamn, Helsingfors, Stockholm, Tallinn och Köpenhamn. Vi siktar på att internationaliseras alltmer i framtiden, säger Manselin.
PAF har tidigare haft en säkerhetschef på konsultavtal men den säkerhetschef som tillträder i höst ska arbeta på ett ordinarie avtal.

Hög intern säkerhet
Säkerheten på PAF är något som man måste handskas mycket försiktigt med och inte ens de anställda vet allt om säkerheten vid penningautomatföreningen.
– Alla anställda vet bara en liten del. Om tio personer av oss anställda skulle sätta ihop allt vi vet skulle vi kanske tillsammans veta lite mera. Integriteten och den interna säkerheten är hög, säger Manselin.

NADINE ASCHAN

nadine.aschan@nyan.ax