DELA

Nytt ansikte på Åland 24

Hans röst har du säkert redan hört i radion. Men nu byter han radio mot tv.
Albin Dahlin är Åland 24:s senaste nyförvärv.
Albin Dahlin hör till de lyckliga få som blivit head huntad. I somras fick han ett samtal från Åland 24 som undrade om han ville bli deras nya reporter. Eftersom Albins vikariat på Ålands radio gick ut i maj kom erbjudandet lägligt.
– Det kändes kul att få fortsätta jobba med nyheter, säger han.
Under sommaren har Albin arbetat på Agenda 21 men i går började han alltså på Åland 24. Men det dröjer troligtvis till september innan vi får se honom i rutan. Först ska han lära sig tekniken.
– Annars är det mycket samma princip som radio, det handlar om att berätta en historia.

Vill utveckla
Albin är utbildad journalist på journalisthögskolan i Göteborg och han beskriver sig själv som allmänintresserad. Allt från politik till kultur och miljöfrågor engagerar. Han ser fram emot att vara med och utveckla Åland 24.
– Jag skulle gärna utveckla nyhetssändningarna från dagens korta telegram till längre inslag med rörliga bilder. Att vi försöker vara med på plats när saker händer.
Har du några andra konkreta idéer eller ambitioner du vill genomföra?
– Jag hoppas på att kunna jobba inför nästa lagtingsval, med politikerdebatter och så. Sådant tycker jag är intressant. Och överlag ska det bli kul att träffa mycket människor och att ha med även ”vanligt folk” i rutan.
Är du nervös?
– Nja det blir ju en lite annan grej att synas i bild förstås. Men redan nu känner folk på stan igen min röst från radio.

Fler nya
Fler reportrar har fått jobb på Nya Åland och Åland 24 i höst.
Sommarvikarien Cecilia Lindvall fortsätter som nyhetsreporter och nöjesredaktör till januari och sommarvikarien Johan Orre fortsätter som reporter på Åland 24 fram till jul.

Tanja Lönnqvist

tanja.lonnqvist@nyan.ax